De Trimsalon

trimsalon AlstuBlaft welkom

Handige weetjes voordat u uw hond naar de trimsalon brengt: Klik hier!

Sinds 4 januari 2016 is trimsalon AlstuBlaft geopend op de Bijdorpstraat 66 te Voorschoten.

In de trimsalon staat een modern bad van Witte Herder in bad bij trimsalon AlstuBlaft1.20 x 70 centimeter die helemaal omlaag kan, hierdoor is het mogelijk om grote honden te wassen. Boven het bad hangt een boiler van 80 liter zodat de honden altijd met warm water gewassen kunnen worden.

Tijdens het wassen wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige shampoo’s en conditioners zodat het beste resultaat voor uw hond zijn vacht verkregen wordt.

Er is een trimtafel van 1.10 x 60 centimeter die geschikt is voor grote honden ene en kleine tafel van 60 x 60 voor kleine honden. De tafels zijn anti-slip zodat honden niet uitglijden als er Hond met Happy Hoodie bij trimsalon AlstuBlaftwater op komt na het wassen. Honden staan sowieso altijd vast op tafel zodat zij er niet af kunnen springen. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een zachte buikband, bijvoorbeeld voor oude honden die niet zo goed kunnen blijven staan. (Maar deze honden mogen tussendoor zoveel mogelijk liggen.)

Na het wassen wordt de hond droog geblazen met een krachtige waterblazer. Tijdens het blazen maak ik gebruik Hond in badjas bij trimsalon AlstuBlaftvan een ‘Happy Hoody’, een badstoffen band om de kop. Dit heeft 2 voordelen; de band neemt alvast wat vocht op maar het is voornamelijk zodat het geluid van de waterblazer gedempt wordt.

Tevens maak ik gebruik van badjassen (ook te vinden onder het kopje ‘verkoop’). Dit versnelt het droog proces.

De hals en kop worden gedroogd met een moderne, fluisterstille hangende föhn met ionen techniek zodat het haar sneller droogt.

De bench wordt alleen gebruikt indien nodig; honden mogen zoveel mogelijk vrij rond lopen op de grond waarbij de bench wel open staat. Sommige honden gaan hier graag zelf in liggen. Honden zitten wel in de bench als zij een badjas aan hebben zodat zij zichzelf niet verstrikken in de badjas, of als er meerdere honden in de salon zijn om incidenten te voorkomen.

In de trimsalon is een airconditioning aanwezig zodat de temperatuur altijd aangenaam is.

Ik heb dagelijks contact met collega’s en ben lid van vakbladen zodat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen. In de salon komt er geregeld iets nieuws bij of wordt vervangen zodat de trimbeurt voor uw hond nog aangenamer wordt.

Deze leuke teckel heeft een stropdasje gekregen na de trimbeurt. Er worden vaker kleinigheidjes meegegeven zoals kluifjes en samples van bv. shampoo.Teckel met stropdas bij trimsalon AlstuBlaft

De verzorgingsproducten die worden gebruikt zijn van het merk HOWND, Pure Paws, Pet Silk en Cowboy Magic. Voor uw hond is er dus altijd een geschikte shampoo aanwezig!LeapingBunny2_1

De producten van HOWND zijn dierproefvrij en gecertificeerd ‘Leaping Bunny’. Daarnaast bevat het geen agressieve chemicaliën zoals alcohol, parabenen en kleurstoffen.

Deze shampoo’s worden gebruikt:

GOT AN ITCH?: Verlicht de droge schilferige huid, helpt bij het herstellen van een doffe vacht en geeft deze weer glans. Dit product beschermt en hydrateert de huid van uw hond.
YUP YOU STINK!: Een combinatie van eucalyptus- en cederhout essentiële oliën en zachte geurneutralisatoren geven deze shampoo zijn ontgeurende werking. Zelfs sterk doordringende geuren van dierenuitwerpselen zoals koeienmest, urine, maar ook vuil en vet en zelfs traanstrepen of geur van nicotine wast u eenvoudig weg met deze shampoo. Deze diepreinigende, maar zachte shampoo werkt eveneens antibacterieel.

HOWND1