De Trimsalon

trimsalon AlstuBlaft welkom

Handige weetjes voordat u uw hond naar de trimsalon brengt: Klik hier!

Sinds 4 januari 2016 is trimsalon AlstuBlaft geopend op de Bijdorpstraat 66 te Voorschoten.

In de trimsalon staat een modern bad van Witte Herder in bad bij trimsalon AlstuBlaft1.20 x 70 centimeter die helemaal omlaag kan, hierdoor is het mogelijk om grote honden te wassen. Boven het bad hangt een boiler van 80 liter zodat de honden altijd met warm water gewassen kunnen worden.

Tijdens het wassen wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige shampoo’s en conditioners zodat het beste resultaat voor uw hond zijn vacht verkregen wordt.

De trimtafel is 1.10 x 60 centimeter, en ook geschikt voor grote honden. De tafel is anti-slip zodat honden niet uitglijden als er Hond met Happy Hoodie bij trimsalon AlstuBlaftwater op komt na het wassen. Honden staan sowieso altijd vast op tafel zodat zij er niet af kunnen springen. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een zachte buikband, bijvoorbeeld voor oude honden die niet zo goed kunnen blijven staan. (Maar deze honden mogen tussendoor zoveel mogelijk liggen.)

Na het wassen wordt de hond droog geblazen met een krachtige waterblazer. Tijdens het blazen maak ik gebruik Hond in badjas bij trimsalon AlstuBlaftvan een ‘Happy Hoody’, een badstoffen band om de kop. Dit heeft 2 voordelen; de band neemt alvast wat vocht op, maar het is voornamelijk zodat het geluid van de waterblazer gedempt wordt.

Tevens maak ik gebruik van badjassen (ook te vinden onder het kopje ‘verkoop’). Dit versnelt het droog proces.

In de trimsalon is een airconditioning aanwezig zodat de temperatuur altijd aangenaam is.

Na de trimbeurt probeer ik altijd iets met de klant mee te geven, om de trimbeurt onvergetelijk te maken. Bijvoorbeeld een stropdas of strik!Teckel met stropdas bij trimsalon AlstuBlaft

De verzorgingsproducten die worden gebruikt zijn van het merk HOWND, Pure Paws, Pet Silk en Cowboy Magic. Voor uw hond is er dus altijd een geschikte shampoo aanwezig!LeapingBunny2_1

De producten van HOWND zijn dierproefvrij en gecertificeerd ‘Leaping Bunny’. Daarnaast bevat het geen agressieve chemicaliën zoals alcohol, parabenen en kleurstoffen.

Deze shampoo’s worden gebruikt:

KEEP CALM: Deze shampoo met essentiële lavendel- en patchouli olie werkt rustgevend voor gespannen en nerveuze dieren. Dankzij een delicate combinatie van rozemarijn en cederhout essentiële oliën werkt deze shampoo insectenwerend, en bevat hij tevens antibacteriële eigenschappen. Deze pH-gebalanceerde formule bevat tarwe-eiwit, haverzemelen, argan olie en sap van aloe vera blad – waardoor de huid van uw hond wordt gevoed en de vacht in een optimale conditie wordt gehouden.
GOT AN ITCH?: Verlicht de droge schilferige huid, helpt bij het herstellen van een doffe vacht en geeft deze weer glans. Dit product beschermt en hydrateert de huid van uw hond.
YUP YOU STINK!: Een combinatie van eucalyptus- en cederhout essentiële oliën en zachte geurneutralisatoren geven deze shampoo zijn ontgeurende werking. Zelfs sterk doordringende geuren van dierenuitwerpselen zoals koeienmest, urine, maar ook vuil en vet en zelfs traanstrepen of geur van nicotine wast u eenvoudig weg met deze shampoo. Deze diepreinigende, maar zachte shampoo werkt eveneens antibacterieel.

HOWND1